Desembrood, een specialiteit waar we trots op zijn.
Volgens eeuwenoude tradities gemaakt, zonder toevoegingen.
Brood moet naar vroeger smaken, niet naar gisteren.
Authentiek Desembrood
Desembrood is brood dat gemaakt wordt van enkel pure grondstoffen, zonder gist en toevoegingen. De basis is steengemalen Franse bloem, ook wel T65 genoemd, water en een beetje zout (uit de Guérande streek).
Desembrood is brood dat gemaakt wordt van enkel pure grondstoffen, zonder gist en toevoegingen. De basis is steengemalen Franse bloem, ook wel T65 genoemd, water en een beetje zout (uit de Guérande streek).
Normaal gesproken wordt aan het deeg bakkersgist toegevoegd om het te laten rijzen. Maar om authentiek desembrood te maken, gebruiken we een zuurdesem. Dit is een papje van bloem met water. Deze laten we minimaal 24 uur rusten.
Ons gewone desembrood is ook zeker een goede bewuste keuze maar deze heeft niet zoveel rust gehad als de authentieke soorten.
Onze werkwijze
Met de hand gemaakt en minimaal 24 uur gefermenteerd. Dit is een lang rijsproces en dat proef je. Tevens wordt hier veel vakmanschap en liefde aan toegevoegd.